Bendoo_Box_open_600

De Bendoo Box voor kinderen

De Bendoo Box is hét complete pakket om kinderen op een creatieve manier vertrouwd te maken met de werking van techniek. De Bendoo Box is gebouwd rondom de nieuwste Raspberry Pi, model B+. De Raspberry Pi is een erg goedkope mini-computer op creditcard-formaat. Deze mini-computer kan alles wat een gewone computer ook kan. Bovendien kunnen kinderen er uitgebreid mee experimenteren, waarbij de kans dat het besturingssysteem crasht eigenlijk nul is. Robots aansturen, licht schakelen, films kijken, allerlei soorten sensoren eraan hangen, Minecraft spelen, surfen op het internet: noem het maar op of het is mogelijk.

Samen met de kinderen sluiten we de Bendoo Box aan op een monitor en starten de mini PC op. We ontdekken samen met de kinderen de mogelijkheden van de Bendoo Box: we werken met Scratch, we kijken naar het bouwen van een website en we gaan aan de slag met add-ons als robots, motoren en camera’s.

ictLESKISTEN laat de kinderen in kleine groepjes werken met Bendoo Box. We komen met voldoende materialen om iedereen aan de slag te laten gaan.

Heeft u interesse in deze gastles, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

We kunnen deze gastles geheel aan uw wensen aanpassen. Onze contactpagina vindt u hier.

Wilt u de Bendoo Box aanschaffen? Dat kan hier in onze webshop.