Programmeren en roboticaProgrammeren en robotica

Ook in het basisonderwijs zullen we kinderen kennis moeten laten maken met programmeren en robotica. Ze maken beide een snelle ontwikkeling door. In landen als de V.S., Engeland, Japan en Korea wordt in het onderwijs veel aandacht aan coderen besteed. In Nederland loopt de belangstelling voor technische vakken nog steeds achter. De hoogste tijd om het tij te keren!

In een workshop maakt u kennis met de mogelijkheden van het programma en/of apparaat. U krijgt een beeld wat de mogelijkheden in de klas zijn.

Alle workshops zijn maatwerk en kunnen samen met u op uw wensen afgestemd worden. Neemt u daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op.


Aan de slag met de Bendoo Box voor kinderen
Bendoo_Box_open_300
De Bendoo Box is hét complete pakket om kinderen op een creatieve manier vertrouwd te maken met de werking van techniek. De Bendoo Box is gebouwd rondom de nieuwste Raspberry Pi, model B+. De Raspberry Pi is een erg goedkope mini-computer op creditcard-formaat.

[Kijk hier voor meer informatie]

”Meet Dash&Dot” voor kinderen
dash&dot
In deze gastles voor kinderen vanaf groep 5 van het basisonderwijs t/m de brugklas laten we de kinderen kennis maken met de mogelijkheden dan Dash&Dot. We gaan aan de slag met programmeren met Blockly Hands on! Deze programmeertaal lijkt veel op Scratch en is voor kinderen ideaal om te leren programmeren.

[Kijk hier voor meer informatie]

Aan de slag met Scratch voor kinderen
Scratch_screenshot_300
Met Scratch kunnen kinderen hun eigen interactieve verhalen, spelletjes en animaties maken en on line delen in de Scratch community. Scratch helpt kinderen creatief denken, logisch nadenken en samenwerken - 21st Century Skills! ictLESKISTEN laat de kinderen in kleine groepjes werken met Scratch.

[Kijk hier voor meer informatie]

Aan de slag met de Bendoo Box voor teams
Bendoo_Box_open_300
De Bendoo Box is hét complete pakket om kinderen op een creatieve manier vertrouwd te maken met de werking van techniek. De Bendoo Box is gebouwd rondom de nieuwste Raspberry Pi, model B+.
ictLESKISTEN leert uw team de basisbeginselen van de Bendoo Box.

[Kijk hier voor meer informatie]

”Meet Dash&Dot” voor schoolteams
dash&dot
In deze workshop voor schoolteams, -besturen en/of ict-coörinatoren laten we u kennis maken met de mogelijkheden dan Dash&Dot. Hands on! U maakt kennis met de mogelijkheden van dit veelzijdige apparaat en leert hoe met de diverse apps de Dash&Dot kunt bedienen.

[Kijk hier voor meer informatie]

Aan de slag met Scratch voor teams
Scratch_screenshot_300
Met Scratch kunnen kinderen hun eigen interactieve verhalen, spelletjes en animaties maken en on line delen in de Scratch community. Scratch helpt kinderen creatief denken, logisch nadenken en samenwerken - 21st Century Skills! ictLESKISTEN leert uw team de basisbeginselen van Scratch.

[Kijk hier voor meer informatie]

Aan de slag met de Bee-Bot
Bee-Bot450
De eerste stappen in het programmeren kunnen op de basisschool worden gezet met de Bee-Bot. In deze workshop laten we u ervaren wat er met de Bee-Bot allemaal mogelijk is. Ook is er voldoende tijd om uw eigen materiaal te maken.

[Kijk hier voor meer informatie]

Aan de slag met de Blue-Bot
blueboth
De blue-Bot lijkt op de Bee-bot maar heeft een aantal extra mogelijkheden, waaronder bedienen met een app. In deze workshop laten we u ervaren wat er met de Blue-Bot allemaal mogelijk is. Ook is er voldoende tijd om uw eigen materiaal te maken.

[Kijk hier voor meer informatie]

Aan de slag met de Probot
Probot
De Probot gaat verder waar de Bee-Bot stopt met het programmeren. Functies, kleine stapjes, het is mogelijk. In deze workshop laten we u ervaren wat er met de Probot allemaal mogelijk is. Ook is er voldoende tijd om uw eigen materiaal te maken.

[Kijk hier voor meer informatie]

Code Qube voor het Primair Onderwijs

CodeQube-PO

De Code Qube is een interactief en fysiek hulpmiddel voor kinderen vanaf 8 jaar om stap voor stap een eigen website te leren programmeren. Hierbij wordt aandacht besteed aan het design van een website, de HTML en CSS en het coderen hiervan.

Aan de hand van HTML Henk worden kinderen meegenomen in de wereld van de techniek. Samen ontdekken ze deze nieuwe wereld en bouwen daarbij hun eerste echte website met codes.

[Kijk hier voor meer informatie]

Code Qube voor het Voortgezet Onderwijs

CodeQube-VO

De Code Qube is een interactief en fysiek hulpmiddel voor leerlingen om stap voor stap een eigen website te leren programmeren. Hierbij wordt aandacht besteed aan het design van een website, de HTML en CSS en het coderen hiervan.

Aan de hand van HTML Henk worden leerlingen meegenomen in de wereld van de techniek. Samen ontdekken ze deze nieuwe wereld en bouwen daarbij hun eerste echte website met codes.

[Kijk hier voor meer informatie]

Code Qube voor Pabo's en overigen

CodeQube-Pabo

De Code Qube is een interactief en fysiek hulpmiddel voor studenten om stap voor stap een eigen website te leren programmeren. Hierbij wordt aandacht besteed aan het design van een website, de HTML en CSS en het coderen hiervan.

Aan de hand van HTML Henk worden studenten meegenomen in de wereld van de techniek. Samen ontdekken ze deze nieuwe wereld en bouwen daarbij hun eerste echte website met codes.

[Kijk hier voor meer informatie]