Maker education

ContactDe leerlingen van vandaag kunnen gebruik maken van allerlei moderne technologieën om hun creativiteit te laten ontluiken. Denk hierbij aan een 3D printer of de Makey Makey. 

ictLESKISTEN biedt een aantal gastlessen en projecten aan om met kinderen te werken met deze nieuwe middelen. Door het te doen, leren de kinderen het gebruik van deze technologie. Leren en fun gaan hier hand in hand.

Alle gastlessen en projecten zijn maatwerk en kunnen samen met u op uw wensen afgestemd. Een aantal lessen kunnen we ook uitvoeren bij kinderopvang. Neemt u daarvoor gerust vrijblijvend contact met ons op.


Aan de slag met MaKey MaKey voor kinderen
MaKey_MaKey450
Met Makey Makey leren kinderen spelenderwijs programmeren. Simpelweg aansluiten op een PC en een game of muziekinstrument is te bespelen door van alles te gebruiken dat elektriciteit geleidt. Voorbeelden zijn er op internet voldoende te vinden, maar een keertje samen doen vormt een mooie start.

[Kijk hier voor meer informatie]

Aan de slag met MaKey MaKey voor teams
MaKey_MaKey450
MaKey MaKey is een uitvinderskit voor iedereen. Speel piano op bananen, bestuur pacman met plasticineklei, niets is te gek. U leert in deze workshop de mogelijkheden van de Makey Makey, daarnaast dient u een grote dosis creativiteit mee te nemen. Coderen is niet nodig, aansluiten en bedenken maar. Fun gegarandeerd!

[Kijk hier voor meer informatie]

Stop motion filmpjes
stop_motion300
Bij stop motion monteer je losse foto's achter elkaar tot een video. Op elke foto wordt de situatie een beetje veranderd. Zo lijkt het beeld te bewegen en komt bijvoorbeeld LEGO tot leven.
ictLESKISTEN gaat met de kinderen aan het werk.

[Kijk hier voor meer informatie]

Augmented Reality
Augmented_Reality300
De fysieke en de virtuele wereld zijn nu nog veelal gescheiden van elkaar. Augmented Reality is een technologie die deze twee werelden in elkaar over laat gaan door een digitale laag over de fysieke wereld heen te leggen. Hierdoor kan leerinhoud worden gecombineerd met de fysieke wereld om de leefomgeving van de leerling zo te betrekken bij het onderwijs.
ictLESKISTEN gaat met de kinderen aan de slag.

[Kijk hier voor meer informatie]

Aan de slag met QR-codes
QR300
Een QR code kan veel informatie bevatten. De code kan een link bevatten naar bijvoorbeeld oefenstof of verdiepingsstof. Maar ook naar foto's, filmpjes etc.
In deze workshop gaat ictLESKISTEN met de kinderen en QR-codes aan de slag.

[Kijk hier voor meer informatie]