• Home Home Terug naar de homepage
  • Workshops bij ictLESKISTEN Workshops bij ictLESKISTEN Hier vind je de workshops die ictLESKISTEN organiseert in het bedrijfsgebouw in Leiden
  • Workshops op jouw locatie Workshops op jouw locatie Workshops voor leerkrachten, ict-coördinatoren, medewerkers kinderopvang, mediacoaches, die ictLESKISTEN kan verzorgen op jouw school, bestuurskantoor, kinderopvang, bibliotheek
  • Gastlessen Gastlessen Hier vind je de gastlessen die ictLESKISTEN bij jou op school, in de kinderopvang, in de bibliotheek voor kinderen kunnen verzorgen.
  • Expertise Expertise
  • Webwinkel Webwinkel
  • Rent-a-bot (verhuur) Hier vind je onze uitgebreide mogelijkheden om robots en meer te huren. Rent-a-bot (verhuur)

Programmeren en roboticaWorkshops bij ictLESKISTEN

Deze workshops, bedoeld voor leerkrachten, ict-coördinatoren, medewerk(st)ers kinderopvang en mediacoaches, worden door ictLESKISTEN verzorgd in het bedrijfsgebouw van ictLESKISTEN in Leiden.  

Inloop is vanaf 9:00. Aanvang is om 9:30 uur. Koffie, thee, frisdrank en lunch worden door ictLESKISTEN verzorgd. Workshops zijn afgelopen om 16:30 uur.

Voorlopig gaan we uit van maximaal 4 deelnemers/-neemsters per workshop. We leggen een wachtlijst aan tot maximaal 12 deelnemers/-neemsters en wachten de ontwikkelingen af. Voor de details verwijzen wij je steeds naar het informatieblad.

Neem bij vragen gerust vrijblijvend contact op met ictLESKISTEN.


zaterdag 11 september 2021 -
Werken met de Greenscreenbox en een greenscreen in het basisonderwijs
GreenscreenboxStop Motion is een techniek waarmee je filmpje maakt door dit beeld voor beeld op te nemen en steeds een kleine verandering in de stilstaande elementen aan te brengen. Zo ontstaat een animatiefilm. Denk aan Buurman & Buurman!
Greenscreen is een techniek waarbij je een filmpje maakt met een groene achtergrond. Deze groene achtergrond is te vervangen door elk ander beeld. Zo kun je kinderen bijvoorbeeld voor dinosaurussen een journaal laten presenteren.
Deze twee technieken zijn ook nog eens te combineren!


Je leert tijdens deze workshop de werking van de apps Stop Motion Studio en DoInk.
Je leert werken met de Greenscreenbox en met een Greenscreen met verlichting. Je ontdekt de mogelijkheden, de beperkingen en waar je op moet letten. We maken kennis met “Haast onthoofde Henk” (uit de Harry Potter films) en andere fraaie technische ideeën.
Uiteraard bespreken we ook waar en hoe je deze middelen in het onderwijs kunt inzetten en hoe je dat organiseert. Je zult ontdekken: Sky is the limit!Prijs (incl. BTW): € 195,00 incl. materialen en lunch.We organiseren deze workshop in samenwerking met Greenscreenbox.nl.
De workshop wordt gegeven door Petra (Greenscreenbox) en Leendert-Jan (ictLESKISTEN)woensdag 29 september 2021 -
een leerlijn programmeren met de robots van TTS
Bee-Blue-Bot
Bee-Bot is een robot voor jonge kinderen, die met behulp van knoppen op zijn rug eenvoudig te programmeren is. Zo laten kinderen Bee-Bot over een mat heen rijden.
Blue-Bot ziet er uit als Bee-Bot, maar is transparant en heeft Bluetooth aan boord, zodat hij met een app op iPad of Android tablet te programmeren is. Tevens is er een TacTile Reader voor leverbaar.
Pro-Bot heeft dezelfde pijlen op de rug als Bee- en Blue-Bot. Pro-Bot is echter ook te programmeren per cm. rijden en per graad draaien. Hij heeft een ingebouwd LCD, waarop in de programmeertaal LOGO het ingevoerde programma is te zien. Hij is voorzien van verschillende sensoren. Er is WINDOWS®-software voor beschikbaar.
InO-Bot is te programmeren met Scratch of Blockley. Dat kan op een tablet of een Windows PC. Ook InO-Bot kan zijn route tekenen.
N.B.: De InO-Bot-software draait helaas niet op een chromebook (echt niet!)


Je leert tijdens deze workshop de werking van Bee- & Blue-Bot, Pro-Bot en InO-Bot en hoe je deze robots in de leeromgeving kunt inzetten. Na deze workshop hebben deze robots geen geheimen meer voor je.

Prijs (incl. BTW): € 195,00 incl. materialen en lunch.
woensdag 13 oktober 2021 -
programmeren met KUBO Robot van groep 1 t/m groep 8

Kubo blinkt er in uit dat het in programmeeropdrachten met de kinderen door de hele basisschool meegroeit. Ook Kubo werkt zonder device.
Kubo werk puur tactiel met de TagTiles. Kubo kan worden ingezet vanaf groep 1. Met behulp van de uitbreidingspakketten Coding+ and Coding++ zullen ook kinderen t/m groep 8 nog veel uitdaging ondervinden.

Je leert tijdens deze workshop de werking van Kubo hoe je deze robot in de leeromgeving van groep 1 t/m groep 8 kunt inzetten. Na deze workshop heeft deze robot geen geheimen meer voor je.


Prijs (incl. BTW): € 195,00 incl. materialen en lunch.

Het uitgebreide informatieblad kun je hier downloaden.
Je kunt je hier inschrijven voor deze workshop.
Inschrijving sluit 4 oktober 2021.


woensdag 10 november 2021 -
Programmeren met de Lego® Coding Express en Lego® WeDo2.0

WeDo-Milo

LEGO® EDUCATION WeDo2.0 is een eigentijdse bouwset waarmee kinderen wetenschap en techniek kunnen ontdekken en die ideaal is voor het werken aan STEAM in het basisonderwijs. De set kent verschillende opdrachten, die gerelateerd zijn aan het echte leven en biedt een uitgebreid curriculum. De software van WeDo2.0 is beschikbaar voor iOS, Android, PC (WIN en MAC) en Chromebook.Je leert tijdens deze workshop de werking en het curriculum van Lego WeDo2.0 hoe je dit materiaal in de leeromgeving van de middenbouw kunt inzetten. Na deze workshop heeft deze programmeerset geen geheimen meer voor je.

Prijs (incl. BTW): € 195,00 incl. materialen en lunch.

Het uitgebreide informatieblad kun je hier downloaden.
Je kunt je hier inschrijven voor deze workshop.
Inschrijving sluit 1 november 2021.


woensdag 19 januari 2022 -
Werken met LEGO® EDUCATION Spike
LEGO® Education SPIKE™ is dé tool waarmee leerlingen tussen de 12 en 14 kunnen leren programmeren met STEAM. SPIKE Prime is een combinatie van LEGO bouwelementen, gebruiksvriendelijke hardware en een intuïtieve, op Scratch gebaseerde programmeertaal. Dankzij SPIKE Prime doen leerlingen de broodnodige 21-eeuwse vaardigheden op, waardoor ze tot innovatieve geesten kunnen uitgroeien.


Je leert tijdens deze workshop de LEGO® Education Spike goed kennen, zowel de materialen als het curriculum. Je weet hoe je SPIKE kunt inzetten.Prijs (incl. BTW): € 195,00 incl. materialen en lunch.

Het uitgebreide informatieblad kun je hier downloaden.
Je kunt je hier inschrijven voor deze workshop.
Inschrijving sluit 10 januari 2022.


woensdag 9 februari 2022 -
WonderWorkshop Dash, Dot en Cue


Dash-Dot


WonderWorkshop Dash, Dot en Cue
zijn samen met de accessoires een mooi pakket waarmee je door de hele school aan de slag kan. In de onderbouw geschikt voor storytelling en behendigheid. Echt programmeren kan vanaf groep 4-5. Cue is voor de oudste kinderen, die al met JAVAscript aan het werk willen gaan.
Je leert tijdens deze workshop de robots, de accessoires en de apps zo kennen, dat je er in school of de bibliotheek met verschillende leeftijdscategorieën mee aan de slag kunt.


Prijs (incl. BTW): € 195,00 incl. materialen en lunch.

Het uitgebreide informatieblad kun je hier downloaden.
Je kunt je hier inschrijven voor deze workshop.
Inschrijving sluit 31 januari 2022.


more-coming-soon